Nioåriga Tristan Jacobson i amerikanska Springfield har gjort internationell succé med sitt lemonadstånd där han säljer saft för en dollar glaset – men Tristan är inte som andra pojkar i den åldern, anledningen till att hans samlar pengar är nämligen för att finansiera sin egen adoption.

barn studsmattaAtt adoptera ett barn i Sverige kräver en hel del från familjen som vill adoptera om man ser till regelverket, vilket man kan läsa mer om hos Vårdguiden. Men tillskillnad från i många andra länder är det här inte alls lika mycket som krävs i finansieringsväg, om möjligt gör adoptionsförmedlaren och Socialstyrelsen ett hembesök och tar en titt i familjens ekonomiska situation. Möjligtvis kan denne besökare även kräva att vissa saker rustas upp inför barnets hemkomst såsom ett sovrum eller att familjen köper ett bättre matbord, något som är enkelt beställt via http://confidentliving.se/produkter/mobler/bord/matbord så alla får plats. Däremot om man ser utanför Sverige blir adoptionsprocessen än mer komplicerad – men framförallt blir den dyr. Och det är något som nu uppmärksammats tack vare Tristan Jacobson i amerikanska Springfield som uppmärksammats i internationell media när han satte upp ett lemonadstånd där han säljer saft för 1 dollar för att samla ihop tillräckligt med pengar för att hans förmyndare ska ha råd att adoptera honom.

Nått sitt mål

Anledningen till att nioårige Tristan och hans saftstånd kommit att bli så uppmärksammat är för att denna nyhet sätter ljus på en fråga som länge hamnat i skymundan, nämligen hur dyrt det är att faktiskt adoptera i USA. Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig om hela 81 388 kronor i Tristans fall, och saftståndet har faktiskt lyckats bringa in en hel del pengar, hela 58 000 kronor och 53 tusen av dessa pengar är det Tristan som ska ha cred för. Och insamlingen är inte ens slut än. I till exempel amerikanska Cosmopolitan har man publicerat en länk till fundraising-sajten som familjen satt upp för att be om hjälp från allmänheten, och där kan vem som helst bidra med en slant för att familjen ska kunna bli en familj på riktigt – något som många också gjort och nu är man långt över mål.