En adoption är för det mesta en lycklig historia, men inte för föräldrarna i den amerikanska delstaten Iowa. Bara några månader efter att adoptionen gått igenom så krävde de biologiska föräldrarna tillbaka pojken de från början givit upp – och fem veckor efter hemkomsten så mördades pojken av sin biologiska pappa.

Det är sorgligt när ett barn dör och när omständigheterna är extra hemska finns nästan inget stopp för sorgen. Så var det för ett par i den amerikanska delstaten Iowa. Efter flera år fick de äntligen adoptera en liten pojke, men bara månader efter att han fått komma till paret så krävde de biologiska föräldrarna tillbaka honom. Trots att paret stretade emot fick de biologiska föräldrarna rätt och pojken lämnades tillbaka. Men det är något myndigheterna verkligen ångrar idag. Bara fem korta veckor efter att pojken kommit hem så dog han under mystiska omständigheter men inom kort kunde det fasansfulla konstateras – pojken hade mördats av sin biologiska pappa.

Beviljas högt skadestånd på grund av dödsfallet

I Metro skriver man om fallet och om hur paret som adopterade pojken valde att stämma föräldrarna och staten som hanterade ärendet. Och nu får de tillslut rätt. Adoptionen skedde 2013, men det är först nu som den rättsliga följden är avklarad. Paret har vunnit i domstol och kommer få skadestånd då advokaten som hanterat adoptionen dömdes till att få betala motsvarande drygt 26 miljoner kronor i skadestånd. Anledningen till att det är advokaten som döms är för att paret anser att det är dennes fel att hen aldrig såg till att de biologiska föräldrarna skrev under dokumenten som avsäger dem föräldraskapet och därför också är skyldig till att pojken mördades. Barnets biologiska pappa är också dömd. Han kan se fram emot 50 år i fängelse.