Dina barn är det viktigaste du har och därför vill du säkerligen se till att de är skyddade, även när du behöver vara på arbetet eller inte har möjlighet att vara med dem. Det finns många sätt att gå tillväga för att ge dina barn trygghet när du inte är närvarande. När barnen är små är det lättare, men när de blir lite äldre kan det kännas betydligt mer knepigt.

Att skydda barnet i hemmet har du säkerligen redan koll på hur du gör. Se till att spisen har ett ordentligt skydd och barnsäkra lådor och skåp med hjälp av barnsäkra lås. Farliga kemikalier och rengöringsprodukter håller du så högt placerade från marken som möjligt och detsamma gäller för mediciner och läkemedel. Detta gör att ditt lilla barn är tryggt och samtidigt kan röra sig fritt.

Följ ditt barns fotspår

Med hjälp av en klocka med gps för barn kan du alltid ha koll på vart din ögonsten befinner sig. Klockorna är väldigt smidiga och passar utmärkt för de barn som ännu inte har en mobiltelefon som du kan spåra, eller som helt enkelt vet att spårningsfunktionen kan sluta fungera om telefonen stängs av. Klockorna kommer i alla möjliga färger och utseenden och barnet kommer själv förstå att det är en gps inuti, som gör att hen kan känna sig trygg och dessutom höra av sig till dig vid behov.

Ge frihet

Som förälder vill du kunna hålla koll på ditt barn, samtidigt som du ger barnet eget ansvar och en större frihet.

Skydda större barn

Större barn är svårare att skydda än små barn och kräver helt andra medel. Här kan du som förälder t.ex. se till att du har koll på internet och blockera sidor som du inte tycker är lämpliga att barnet ska kunna se. Du kan även använda dig av en så kallad “keylogger” för att säkerställa att ditt barn använder datorn eller mobilen på ett tryggt sätt och inte blir utsatt för brott. Med hjälp av en gps klocka eller en keylogger kan du låta barnet vara ute med kompisar i lugn och ro eller surfa på mobilen i sovrummet utan att känna någon oro för att något negativt ska inträffa.