De flesta som adopterar ett barn vill precis som vilken förälder som helst uppleva allt som har med att få barn att göra. Därför är det inte helt ovanligt att de blivande föräldrarna anordnar en babyshower innan de får hem barnet, för att fira att det snart kommer.

1954495-woman-with-baby-gifts

Vi har tidigare skrivit om att många väljer att ha ett dop när de adopterat ett barn för att fira och hylla barnet.

”Vill man däremot ordna en ceremoni för att välkomna barnet in i församlingen kan man hålla en dopförnyelse eller dopvälsignelse i kyrkan, med efterföljande fest och presenter.” Läs mer.

Carola hade babyshower

Även om de flesta väljer att ha ett firande eller en fest efter att de fått det adopterade barnet till sig, finns även de som har en fest innan de fått barnet. I Aftonbladet kan man läsa om att Carola firade att hon skulle få adoptera en dotter från Sydafrika genom att resa ett stort partytält utanför villan i Stockholm och bjuda in en massa vänner. Festen var en så kallad babyshower, som många föräldrar har innan de föder sina barn.

Babyshowers vanliga i USA

Att anordna en babyshower innan man adopterar ett barn kan faktiskt vara en bra idé eftersom man då får uppleva hela processen med att få ett nytt litet liv. På babyshowern brukar man leka lekar som har med bebisar att göra och den som ska få nytillskottet blir överöst med massor av fina presenter från släkt och vänner. Babyshowers har väldigt länge varit populära i USA och de är ett givet inslag där. Här i Sverige har vi dock inte samma tradition, även om det nu börjar bli allt mer populärt att anordna en sådan här trevlig och rolig fest.