I dag skriver vi om den uppkommande fars dag och att en pappa är en pappa – oavsett om det är biologiska band eller bara den rena kärleken som finns mellan ett barn och en förälder. Vi skriver även om svårigheten för icke-heterosexuella par att adoptera barn från till exempel Ryssland.

presentI DN kan vi tyvärr läsa att Ryssland förbjuder adoption till samkönade par från utlandet. Ryssland, som är ett väldigt kontroversiellt land när det just kommer till rättigheter för andra grupper än heterosexuella, godkände med sin regering lagen med hela 144 röster mot 0. De flesta barn som adopteras från Ryssland går via avtal till Frankrike, USA, Italien och Spanien.

Några som vill adoptera mer är Angeline Jolie och Brad Pitt, trots sex barn. Nu planerar paret att adoptera en flicka från Syrien enligt en artikel i Aftonbladet. Kanske har Angelina blivit väldigt starkt berörd som särskilt FN-sändebud i just Syrien i samband med föräldralösa barn.

Oavsett om ens pappa råkar vara Brad Pitt eller bara Olle Karlsson från Gislaved finns nog lika mycket kärlek i hjärtat och omtanke kring sin käre far. Nu inför fars dag är det extra roligt att uppvakta sin fina pappa och det görs väl bäst med främst en kram – men vill man trots allt ge lite extra är det en bra idé att sända ett litet paket via https://www.godisboxen.se/fars-dag-present/, det kommer inte bara bli en glad överraskning men även lite spännande eftersom det skickas med post.

Uppvakta far i november

I Expressen får vi vidare tips på vad en kan ge sin pappa i present på farsdag och det rör mellan allt från fina egenbakade kakor till saltlakrits i glasburkar. Mer tips vi får är stilrena och varma plädar från exempelvis Mio och söta grytor i emaljerat stål, för pappor kan lika gärna vara i köket som varsomhelst annars i huset. Skippa det vanliga rakvattnet och slipsen och tänk lite utanför ramarna i år, kanske en farsdaggåva med favorittidningen och fin choklad? Pappor är värda lite uppmärksamhet de också, och vi garanterar att han kommer bli glad när du tänker lite extra på honom med en liten present.